Одне тісто на пельмені і вареники: рецепт з кулінарного зошита моєї бабусі. Не рветься і не липне до рук

Тісто, замішане на окропі, є ідеальним варіантом для вироблення пельменів чи вареників. Воно не розварюється, не здірявиться й добре утримує начинку. Тож обов'язково спробуйте.

Вам знадобиться:

  • 500 г борошна;
  • 200 мл окропу;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 3 ст.лож. олії.

Для начинки:

  • 300 г свинячого фаршу;
  • 0,5 цибулини;
  • сіль;
  • хмелі-сунелі.
Тісто на окропі для вареників та пельменів

Просійте борошно в глибоку мисочку. Всипте сіль. Перемішайте. Влийте олію та крутий окріп. Щойно чайник закипить, відразу ж заливайте. Починайте перемішувати ложкою, оскільки воно надто гаряче.

Тісто на окропі для вареників та пельменів

Коли трішки прохолоне, можете приступати до вимішування руками. Спочатку робіть це в мисці. Коли маса схопиться докупи, переходьте на дошку. Тісто тепленьке, дуже приємне до рук. Виходить еластичним.

Додатково борошно підсипати не потрібно. Взяли потрібну кількість і все. Гарантовано вийде гарне тісто. Вимішуйте, допоки тісто не набуде однорідної консистенції. Готовий ковбик загорніть у 2 шари харчової плівки й залиште на пів години.

Тісто на окропі для вареників та пельменів

Самі тим часом беріться до начинки. Натріть половинку обчищеної цибулини на дрібній тертушці. Додайте сіль, хмелі-сунелі та м’ясний фарш. Вимісіть масу руками й гарненько відбийте об краї миски.

Тісто розділіть на 2 рівні частини. Одну загорніть назад у плівку. З іншою починайте працювати. Присипте робочу поверхню борошном. Трішки обімніть шматочок тіста. Розділіть навпіл. Кожну частинку розкачайте качалкою.

Тісто на окропі для вареників та пельменів

Виріжте чаркою чи склянкою кружальця. Кожен наповнюйте м’ясним фаршем. Защипуйте краї, а кінчики з’єднуйте між собою. Допоки ліпите пельмені, поставте на плиту каструлю з водою, щоб закипіла. Підсоліть її.

Викладайте напівфабрикати по одному в киплячий окріп. Легенько перемішайте вироби шумівкою, щоб не злиплися. Накрийте кришкою. Коли закипить, ще раз перемішайте. Накрийте. Дочекайтеся, поки на поверхні з’явиться пінка.

Загалом варіть пельмені 2-3 хвилини. Після цього дістаньте шумівкою з води, викладіть на тарілку й перемастіть вершковим маслом.

Нові статті

Схожі статті

Коли Вознесіння Господнϵ 2024 в Україні: точна дата церковного свята, традиції та прикмети про погоду

Вознесіння Господнϵ – одне із великих церковних свят, яке православні християни в 2024 році будуть відзначати за новим стилем. "Один Факт" назве точну дату і традиції Вознесіння Господнього.

Гороскоп на 21 травня 2024 року для знаків Зодіаку Овен, Козеріг, Стрілець: все таємниче стане явним

Гороскоп на 21 травня 2024 року для знаків Зодіаку Овен, Козеріг, Стрілець: нарешті ви дзінаєтесь те, що так довго від вас приховували. Астрологічний прогноз.

Гороскоп на 21 травня 2024 року для знаків Зодіаку Терези, Водолій, Телець: ваш успіх не за горами

Гороскоп на 21 травня 2024 року для знаків Зодіаку Терези, Водолій, Телець: астрологи пророкують щасливий та важливий день для кожного. Слухайте себе.

Світлана Готочкіна змінила імідж так, що Тарас Цимбалюк не впізнав кохану: коротка стрижка й інший колір

Кохана Тараса Цимбалюка весь час шокує публіку все новими витівками. Тепер Світлана Готочкіна перетворилася на брюнетку й зізналася, що брала участь у "Холостяку".