Всього 3 інгредієнти і на столі купа помаранчевих цукерок-рулетів: достатньо мати апельсини, цукор і ще дещо

Щоб зробити ці смачні натуральні солодощі, вам потрібно взяти всього 3 інгредієнти: сік цитрусу, цукор та агар-агар. Вийде апельсинова желейна цукерка, якою можна ласувати хоч кожен день.

Вам знадобиться:

  • 200 мл апельсинового соку;
  • 200 мл цукру;
  • 7 г агар-агару;
  • 1 пакетик цукрової пудри.
Апельсинові цукерки без желатину

З кислуватих апельсинів вичавіть сік. Перелийте його у пательню. Всипте цукор і додайте порошок агар-агару. Ретельно перемішайте. Якщо хочете отримати яскравий насичений колір, додайте харчовий барвник.

Апельсинові цукерки без желатину

Поставте сковорідку на плиту. Прогрівайте на повільному вогні, постійно помішуючи. Коли закипить, продовжуйте перемішувати. Маса має поступово загуснути. Цукерку слід робити густою, щоб вона не тріснула під час згортання. Якщо ж перетримаєте на вогні, солодощі вийдуть занадто твердими.

Вилийте апельсинову суміш на деко розмірами 26х26 см. Трішки порухайте формою, щоб маса розтеклася рівномірно по всій поверхні. Дайте застигнути. Поставте на 2 години у холодильник.

Апельсинові цукерки без желатину

З одного краю дека прикладіть тонку смужку паперу. Присипте апельсиновий десерт цукровою пудрою. Зніміть папір. У цьому місці пудри не буде.

Розріжте апельсинове желе навпіл. Підріжте ножем краї. Загорніть у два рулети, починаючи згортати зі сторони, протилежної не посипаній. Загортаючи, щільно притискайте желейку.

Апельсинові цукерки без желатину

Намагайтеся не торкатися пучками пальців до пудри, щоб нічого не злиплося. Наріжте апельсинові цукерки кружальцями. Можете ласувати відразу по готовності. Якщо треба зберегти солодощі довше, просушіть протягом 24 годин за кімнатної температури. Потім складіть у слоїк і закрийте кришкою.

Нові статті

Схожі статті

Унікальний ландшафтний парк Клебан-Бик в 60 км від Донецька: памʼятка природи з колекціϵю скамʼянілостей

Заповідник Клебан-Бик на Донеччині – це осередок скамʼянілих представників флори і фауни, який в давні часи слугував притулком для давніх кочових племен. Дізнайтесь історію цього мальовничого міста.

Найпопулярніші учасники шоу “МастерШеф” і “Голос країни”, які вже померли: глядачі пам’ятатимуть їх вічно

Кожне людське життя – тендітна річ. Часто воно завершуϵться на зльоті, як це сталось в деяких з учасників шоу "МастерШеф" і "Голос країни". Дізнайтесь, хто з учасників шоу пішов у небуття назавжди?

Тариф на електроенергію в Україні підвищать: скільки українцям доведеться платити за світло у 2024 році

Вже з червня 2024 року тарифи на електроенергію в Україні можуть суттϵво зрости. Скільки невдовзі доведеться платити українцям за світло – розповість "Один Факт".

Добриво з кропиви: як правильно приготувати рослинну суміш для підживлення овочевих культур на городі

Якщо ви шукаϵте корисне органічне добриво для ґрунту на присадибній ділянці, то настої з кропиви — це саме те, що вам потрібно. Як саме їх приготувати — дізнайтесь далі.