Випікаю для дітлахів жувальних зайчиків: печиво без пшеничного борошна та замішування. Завжди йде на ура

Печиво за цим рецептом виходить таким, що довго жується. Тож особливо припаде до вподоби дітлахам. Використовуватимуть цю смакоту замість жуйки. Та й дорослим має сподобатися.

Скуштувавши це печиво без пшеничного борошна один раз, завжди надалі випікатимете його. Тісто місити руками не потрібно, збивати міксером теж нема потреби. З’єднали інгредієнти докупи й відправляйте в духовку. За 20 хвилин жувальна смакота готова.

Вам знадобиться:

  • 140 г рисового борошна;
  • 1 яйце;
  • 100 мл молока;
  • 20 г олії;
  • 20 г цукру.
Жувальне печиво на рисовому борошні

Влийте у мисочку молоко та олію. Перемішайте вінчиком. Додайте цукор і знову легенько збийте. Вбийте у суміш яйце й продовжуйте збивати. Всипте рисове борошно та перемішайте суміш силіконовою лопаткою.

Жувальне печиво на рисовому борошні

Якщо тісто вийшло трохи рідкуватим, додайте ще зовсім трішечки рисового борошна. Таке може статися, оскільки рівень клітковини у продукті може різнитися. Тісто має вийти як густа сметана.

Жувальне печиво на рисовому борошні

Перекладіть його у кондитерський мішечок. Вичавлюйте на деко, встелене пергаментом, кружальця діаметром 4 см. Це голівка зайчика. Потім домальовуйте вушка і заповнюйте їх тістом, щоб не були порожніми.

Жувальне печиво на рисовому борошні

Середину вушок та заячих голівок злегка притисніть пальцями, які попередньо вмочіть у воду. Духовку увімкніть, щойно почнете готувати тісто, щоб вона прогрілася до 160 градусів. Поставте деко в середину. Випікайте 20 хвилин.

Печиво має добре підійнятися. Дістаньте зайчиків із духовки й намалюйте харчовим фарбником очі та носик. Тепер можете кликати малечу. Нехай використовують зайчиків не лише як смаколики, але і як іграшки. Головне, що печиво виходить жувальним.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?