За 20 хвилин на столі парує гарячий сніданок: фарширую помідори яйцями та запікаю у духовці – наминають усі

Цю легку страву можна готувати на сніданок. Допоки яйця в помідорах запікатимуться в духовці, встигнете зробити купу необхідних ранкових справ. Виходить швидко й бюджетно.

Бажано для цієї страви обирати натуральні селянські яйця. У них жовток набагато яскравіший, то й у помідорах вони матимуть гарніший вигляд.

Вам знадобиться:

  • 3 помідори;
  • 3 яйця;
  • 3 ст.лож. вершкового масла;
  • 2 гілочки кропу;
  • 2 пір’їнки зеленої цибулі;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.
Яйця, запечені в помідорах, на сніданок

Якщо готуєте яйця в помідорах під час посту, можете замінити вершкове масло олією. Ті, хто не поститься, можуть сміливо додавати ще й шинку чи сир. Смажені шампіньйони також будуть доречними.

Яйця, запечені в помідорах, на сніданок

Вершкове масло розтопіть у мікрохвильовій печі. Відставте вбік, щоб трішки прохололо. Тим часом вимийте й просушіть зелену цибулю та петрушку. Зелень дрібно поріжте. Можете за бажанням додавати кріп чи кінзу – хто як більше любить.

Яйця, запечені в помідорах, на сніданок

Помідори вимийте, промокніть паперовим рушником. Зріжте верхівки й акуратно видаліть м’якуш ложечкою. Плоди мають бути соковитими й щільними, щоб не розповзлися в духовці.

Яйця, запечені в помідорах, на сніданок

Змастіть томати в середині вершковим маслом. Посоліть та поперчіть. У кожен овоч вбийте яйце. Робіть так, щоб жовток залишився цілим. Зверху ще присипте сіллю та перцем.

Перекладіть заготовляння в форму для запікання. Поставте у духовку. Випікайте за температури 180 градусів близько 20 хвилин. Дивіться, який ступінь готовності яєць вам підходить. Коли дістанете страву з духової шафи, присипте свіжою зеленню і можете кликати рідню снідати.

Нові статті

Схожі статті

З макіяжем і манікюром: 86-річна Ада Роговцева показала, яка трендова стрижка зробила її іконою краси

86-річна акторка Ада Роговцева показала, як трендова стрижка-каре допомогла їй стати іконою краси. В почесному віці артистка має гарний зовнішній вигляд. І все завдяки прекрасній зачісці та макіяжу.

Вам потрібно лише 3 простих інгредієнти: як приготувати паштет з сала, цибулі та моркви – дешево й смачно

Смачнюща закуска буде подана до вашого столу за кілька хвилин: рецепт приготування паштету з цибулі, моркви та сала - смачніше не спробуєте ніде.

Як виглядають чоловіки найкрасивіших спортсменок України: Ольги Харлан, Еліни Світоліної, Ярослави Магучіх

Ольга Харлан, Еліна Світоліна, Ярослава Магучіх – українські красуні-спорстменки, яких називають Олімпійськими богинями. "Один Факт" покаже, як виглядають чоловіки відомих українських спортсменок.

Це займе лише 10 хвилин вашого часу: як приготувати часникові стрілки – супер смачно та швидко. Рецепт

Ви витратите мінімум часу та отримаєте смачну закуску на стіл для ваших гостей: як приготувати часникові стрілки та що для цього потрібно. Покроковий рецепт.