На відміну від Сердючки і Каменських: хто з відомих українців відмовився їхати і Юрмалу на “Рандеву” і чому?

Пісенний фестиваль «Laima Rendezvous Jurmala'24» проходить щороку в латвійському місті Юрмала. Цього року його організаторка Лайма Вайкуле запросила декілька українських зірок. Але приїхали не всі.

З 26 по 28 липня 2024 року в латвійському місті-курорті Юрмала пройшов один із найяскравіших пісенних фестивалів цього літа. Творчий проєкт «Laima Rendezvous Jurmala’24» був створений співачкою Лаймою Вайкуле і вона ж є головною господинею цього музичного заходу.

Фестиваль Лайми Вайкуле поєднує в собі різноманітні культури та національні мистецтва. В 2024 році Лайма Вайкуле, яка до речі, завжди підтримувала українців – запросила до себе в гості цілу команду українських виконавців.

З задоволенням до Лайми завітали такі відомі артисти з України, як Потап, Настя Каменських, Андрій Данилко в образі Вєрки Сердючки, Макс Барських.

Хто з українців відмовився їхати до Юрмали і чому?

Однак, Юрмала та концертний зал “Дзінтарі”, в якому три дні поспіль проходив фестиваль “Рандеву” так і не дочекались деяких запрошених гостей з України. Лайма Вайкуле розповіла, що звала виступити також Олю Полякову і 34-річну Надію Дорофєєву. Але вони відповіли відмовою.

Оля Полякова і Надія Дорофєєвва відмовились виступати в Юрмалі
Оля Полякова і Надія Дорофєєвва відмовились виступати в Юрмалі

Головною ж причиною того, що зіркові українки не захотіли їхати до Юрмали, стало небажання виступати на одній сцені з росіянами. Команда Полякової також зазначила, що в артистки зараз дуже щільний графік концертів в Україні, тому приїхати вона не зможе.

Справа в тому, що фестиваль Вайкуле – багатонаціональний і на сцену в цьому році традиційно виходили росіяни. Але – тільки ті, хто проти війни і засуджує дії росії в Україні.

До них, зокрема, належить Андрій Макаревич, який заспівав дуетом з господинею заходу, Лаймою Вайкуле. Також в “Дзінтарі” завітали Максим Галкін та лідер гурту “Ногу свело” Макс Покровський, який зараз живе в США і активно виступає в своїй творчості проти війни в Україні.

Ба більше, навіть українська виконавиця Вєрка Сердючка під час свого виступу в Юрмалі заговорила… російською. Сталось це під час звернення до Алли Пугачової, яка була присутня на концерті та сиділа в залі.

Нові статті

Схожі статті

Квашена капуста вийде хрумкою та смачною: перевірений рецепт за 30 хвилин – додайте в банку ось це

Осінь – сезон для приготування смачної та хрумкої квашеної капусти. Для приготування страви достатньо буде лише 30 хвилин вільного часу. Бродіння займе ще 3 дні.

44-річна Соломія Вітвіцька показала всім на “1+1”, як її змінило нещодавнє весілля: жінка-мрія (Фото)

Соломія Вітвіцька світиться від щастя, перебуваючи у стосунках із Олексієм Ситайлом і нещодавно пара відгуляла весілля - телеведуча показала, як вона виглядає після цієї події.

2 зведених сестри по татові і по мамі: Віталій Козловський вперше розкрив правду про своє сімейне положення

Віталій Козловський завжди відвертий зі своєю аудиторію, тож цього разу він не робив виключення та розкрив факт, який приголомшив всіх - чи знали ви, що співак має двох зведених сестер?

Зірка “Х-фактора” Аіда Ніколайчук показала, як працює її чоловік-каскадер: ви таке тільки в кіно бачили

Переможниця популярного українського шоу "Х-Фактор" Аіда Ніколайчук нещодавно розповідала, що вийшла заміж за каскадера з Голлівуду. В Stories співачка поділилася кадрами із роботи коханого.