Не поспішайте платити: в Україні скасовують деякі штрафи для водіїв, та якщо не знати, можуть і заарештувати

Оштрафували за неправильне паркування? Не поспішайте сплачувати штраф – його можна скасувати через суд. Розберімося, як це правильно зробити.

Українські суди заполонили позови щодо скасування штрафів, отриманих водіями за порушення правил паркування. Зібрати докази щодо перебування автомобіля тривалий час у забороненому місці доволі складно, тому і з’являється шанс довести свою непричетність.

За неправильне паркування, згідно з КУпАП, передбачається накладання штрафних санкцій у сумі 340 грн. Якщо водій залишив авто, створивши перепони руху транспортним засобам, розмір штрафу може зрости до 1445 гривень.

Як оскаржити штраф за неправильне паркування

Щоб водій-невдаха отримав покарання гривнею, інспектор має довести, що автівка перебувала без руху більш як 5 хвилин. Тобто має бути присутній відеодоказ з не меншою тривалістю по часу.

Якщо поліцією надано коротше відео чи просто фотографії, це не є доказом порушення Правил дорожнього руху в цьому плані. Поліцейський також має довести, що машина не зупинилася з метою посадити чи висадити пасажирів. А, можливо, була необхідність завантажити чи розвантажити якісь товари.

Як оскаржити штраф за неправильне паркування

Тож якщо доказова база порушення правил паркування не повна, водій звертається до суду й оскаржує накладання штрафних санкцій. У разі сплати штрафу людина підтверджує свою провину де факто, а отже більше не має права на оскарження дій поліцейських.

Тим часом вирушати в дорогу, не маючи аптечки, вогнегасника чи знака аварійної зупинки водіям суворо заборонено. За їх відсутності це прирівнюється до технічної несправності. У такому разі накладається штраф у 340 гривень. У сфері пасажирських перевезень ця сума подвоюється й складає 680 грн.

За повторну відсутність аптечки водія можуть відсторонити від керування на строк 3-6 місяців чи навіть накласти адміністративний арешт на 5-10 діб.

Нові статті

Схожі статті

Як навесні захистити розсаду від заморозків: способи, які вбережуть рослини від вимерзання. Врожаю – бути!

В травні городники із рідних куточків України вже розпочали висаджувати розсаду у відкритий ґрунт. Захистити її від весняних заморозків вночі допоможуть деякі поради. Читайте про них нижче.

Салат “Серцеїдка” на свята й просто так: справжня симфонія смаків, яка перевершує “Олівʼє” і “Крабовий”

Салат "Серцеїдка" можна готувати не лише для домашніх у будень, але й на свято для гостей. Смак виходить доволі оригінальний. Тож нарізати "Олів'є" чи "Крабовий салат" не буде необхідності.

Міка Ньютон знову опинилася в онкологічному центрі, в якому лежала 5 років тому: “Рак так мене змінив”

Співачка і акторка Міка Ньютон народилась в місті Бурштин Івано-Франківської області, але багато років живе в Америці. Нещодавно вона опинилась під крапельницями. Дізнайтесь, що сталось із зіркою.

Цибульська зізналася, що українські артисти заробляють менше, ніж повинні: “У людей немає звички платити”

Ольга Цибульська підняла тему творчих заробітків в Україні. Чому на думку співачки артисти заробляють у нас менше, ніж повинні і не можуть побудувати карʼϵру — дізнайтесь про це просто зараз.