Один трюк, який допоможе потрапити в автомобіль у люті морози. Корисна порада від автомеханіка

Зимовий холод замки не заблокує. Відкрити дверцята допоможе всього один засіб. Розпиліть його в замкову щілину та переконайтесь у ефективності самі

Промерзання замкових механізмів дверцят в автомобілях — проблема, з якою довелося зіштовхнутися багатьом автомобілістам. Якщо волога потрапляє до замкового механізму в люті морози, то відразу перетворюється на кристали льоду. Замок в дверцятах автомобілю замерзає і відкрити його стає практично неможливо.

Ущільнювач дверцят теж можна змастити сіліконом
Ущільнювач дверцят теж можна змастити силіконом

Щоб попасти в салон, володарю машини доводиться заганяти транспортний засіб у теплий бокс та чекати декілька хвилин, щоб лід розтанув. Якщо дверцята потрібно відкрити швидко — доводиться використовувати екстремальні засоби прогріву. Наприклад, деякі автомобілісти поливають замкову щілину гарячою водою з чайнику. Інші — підносять до неї запалену свічку, сірник або запальничку. Але такі методи псують фарбу на корпусі машини. Тому важливо потурбуватись про захист замкової щілини заздалегідь.

Замерзання замкової щілини взимку може стати для володарів авто справжньою проблемою. Але їй завжди можна запобігти, якщо своєчасно використати простий трюк. Завдяки йому ви зможете легко відкрити двері машини навіть під час лютих морозів.
Головна хитрість заснована на використанні силіконового спрею, який має гідрофобні характеристики. Тобто, засіб добре відштовхує воду, а це означає, що в замкову щілину дверцят вона точно не потрапить.

Все, що вам потрібно зробити — це розпорошити невелику кількість спрею безпосередньо в замкову щілину. Далі — вставте туди ж ключ та покрутіть його. Мастило рівномірно розподілиться по отвору. Рештки засобу видаліть за допомогою паперового рушнику або серветки.

Як врятувати замкову щілину від замерзання?
Як врятувати замкову щілину від замерзання?

До речі, силіконовий спрей можна нанести і на ущільнювач з внутрішнього боку дверцят. Завдяки цьому при великому мінусі на вулиці вони не будуть прилипати. Проблема прилипання дверцят до автомобільної металевої рами також пов’язана із потраплянням вологи та води на ущільнювач. Під впливом морозів ця рідина замерзає та спричиняє прилипання дверцят. Силіконовий спрей буде відштовхувати воду і тим самим — запобігати проблеми прилипання.

Будьте вкрай обережні при нанесенні силікону на внутрішню обробку автомобілю — щоб не забруднити жодну з функціональних частин. Наприклад, у вимикачів вікон є електричні компоненти. Якщо силіконовий спрей потрапить на них — це спричинить порушення контактів. Тому краще нанести силіконове мастило на паперовий рушник та змастити ним ущільнювач дверцят.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?