Один факт, навіщо господині додають шкаралупу волоських горіхів у горщик з квітами: відповідь вас здивує

Багато господинь шукають способи підживити кімнатні рослини, щоб вони радували око своїм пишним цвітінням протягом всього року. Ми знаємо один нестандартний спосіб – деталі читайте далі у статті.

Багато господинь мають кімнатні рослини в себе вдома – вони красуються на підвіконнях, полицях, тумбах чи спеціальних підставках. Деякі очищають повітря, а деякі стоять просто для краси. Щоб будь-які квіти росли міцними та здоровими, а також пишно цвіли цілий рік – їх треба правильно підгодовувати.

Навіщо класти шкаралупу волоських горіхів у квіткові горщики

Це доволі ефективний народний метод підживлення кімнатних рослин. Ви можете користуватися ним, щоб зекономити на магазинних засобах, або щоб не марнувати шкаралупи улюблених горіхів – адже неочищенні волоські горіхі дешевші.

Навіщо класти шкаралупу волоських горіхів до квіткових горщиків: відповідь садівників
Навіщо класти шкаралупу волоських горіхів до квіткових горщиків: відповідь садівників

Але щоб шкаралупа волоських горіхів принесла користь, а не зашкодила, треба знати як правильно її використовувати. Ми поділимося із вами декількома найдієвішими способами застосування цього чудо-засобу в садівництві, навіть у масштабах квартири.

Один з варіантів – це дренаж для горщика: просто насипте шкаралупи на дно, а зверху присипте ґрунтом та висадіть рослину.

Також можна мульчувати кімнатні квіти шкаралупою. Подрібніть її у порошок та посипте ґрунт у горщиках. Після кожного поливання будуть виділятися поживні речовини, які рослина захоплюватиме корінням. Також можна накривати ґрунт більшими шкаралупами, щоб скоротити кількість поливів восени та взимку.

Можна додавати подрібнені в порошок шкаралупки волоських горіхів до компостної ями, щоб потім використовувати незвичайний підживлювач і в городі.

Також подрібнена шкаралупа волоського горіха допомагає боротися з білим нальотом у горщиках, а замульчовані таким чином рослини будуть убережені від квіткових мошок.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.