ТОП-7 хитрощів, які допоможуть повернути природний блиск справжньому золоту: корисні поради від ювелірів

Прикраси із натурального золота з часом втрачають свій блиск і стають тьмяними. "Один Факт" розповідає, як правильно доглядати за прикрасами з золота, щоб вони знов набули приємного блиску.

Золоті прикраси — це не лише частина елегантного образу, а й показник високих доходів. Якщо ви бажаєте відповідати сучасним віянням моди, то обов’язково доглядайте за виробами із золота. Зробити це можливо навіть без допомоги ювеліра. Ось декілька порад.

Використовуйте тканину

Як очистити золоті прикраси від забруднень
Як очистити золоті прикраси від забруднень

Щоб золото знов блищало – йому достатньо іноді лише легкого очищення. Для цього використовують тканину із замші або фланелі. За допомогою неї поверхню золотих прикрас полірують. Для цієї справи підходить і мікрофібра.

Гігієнічна помада

Засіб для догляду за губами цілком може стати вашим помічником для повернення блиску золотим поверхням. Спочатку вироби обробляють гігієнічною помадою, а потім — полірують м’якою тканиною (мікрофіброю, фланеллю).

Сіль

Щоб золоті прикраси знов засяяли приємним блиском — спробуйте наступний метод. Розведіть в 150 мл води 2 ложки солі. Потім — покладіть золоті прикраси в цей розчин на 6-8 годин.

Оцет

Якщо золото занадто темне — нанесіть на нього трошечки звичайного оцту. Залиште його на поверхні на 10-15 хвилин. Потім — змийте рештки оцту водою і добре просушіть прикраси за допомогою паперового рушника.

Цукор

Як повернути блиск золотим прикрасам: ТОП-7 способів
Як повернути блиск золотим прикрасам: ТОП-7 способів

Незвичний спосіб для повернення золотим прикрасам приємного блиску — це цукор. Він надасть допомогу в очищенні золотих прикрас. Спочатку розведіть в 200 мл води 2 столових ложки цукру. Потім — залиште в цукровому розчині золоті прикраси на 7 годин. Після цього — дістаньте і промийте їх під теплою водою з-під крану.

Сода

Сода — ідеальний засіб, який нейтралізує розчини та кислоти, які можуть впливати на золото, а також — виступають у якості абразивної речовини.

Гаряча вода

За допомогою гарячої води можна легко розчинити забруднення на поверхні золота та спросити процес його очищення.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?