Незвичний інгредієнт для приготування смачних котлет: для чого кухарі додають у м’ясний фарш тертий гарбуз

Професійні шеф-кухарі використовують в своїй практиці особливі хитрощі. Якщо ви ще не знаєте, навіщо до м'ясного фаршу додають тертий гарбуз — "Один Факт" розповість вам про це прямо зараз.

В арсеналі кожного поважаючого себе шеф-кухаря завжди є свої секретні складові, завдяки яким котлетки з м’ясного фаршу виходять ідеальними.

Дехто з кулінарів досягає ідеальних смакових властивостей м’ясного фаршу за допомогою щіпки меленої кориці. Інші ж кухарі додають до фаршу всього лише одну чайну ложку меду. Деякі господині в домашніх умовах готують котлети за класичним рецептом, змішуючи поміж собою лише цибулю, сіль, куряче яєчко, хліб і прянощі зі спеціями.

Котлети з м'ясного фаршу вийдуть соковитими і смачними, якщо додати до них тертий гарбуз
Котлети з м’ясного фаршу вийдуть соковитими і смачними, якщо додати до них тертий гарбуз

Іноді при використанні великої кількості курячих яєць (два або більше) м’ясні котлетки виходять занадто жорсткими. Але без яєць котлети вийдуть не такими щільними і можуть розпастись на пательні під час обжарювання.

Вихід є. Точніше – соковита альтернатива курячим яйцям. Котлети з м’ясного фаршу вийдуть пишними і не будуть розвалюватися, якщо ви приготуєте їх наступним способом.

Замочіть в окремій мисці 3 столових ложки вівсяних пластівців. Поки вони розбухають – подрібніть на тертці гарбуз, попередньо почистивши його від жорсткої шкірки. Відіжміть із гарбузової маси надлишок вологи. Потім — додайте ці компоненти до м’ясного фаршу.

Перемішайте всі складові, допоки з них не вийде однорідна маса. Готовий фарш відправте на 20 хвилин до холодильнику, а потім приступайте до формування котлет і їх обжарювання на пательні.

Готовий м'ясний фарш із тертим гарбузом перед формуванням котлет слід покласти до холодильнику на 20 хвилин
Готовий м’ясний фарш із тертим гарбузом перед формуванням котлет слід покласти до холодильнику на 20 хвилин

Котлетки з фаршу, в який додано тертий гарбуз — точно вийдуть соковитими, пишними та м’якенькими. Якщо ж ви плануєте ще більше покращити смак цієї страви — додайте до фаршу одну чайну ложку гірчиці середньої міцності. Любителі гостренького можуть доповнити фарш на котлети тертим часником, зеленню базиліку або кінзи, додати в нього трохи червоного перцю.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?