Як підготуватися до блекауту 2024: список обов’язкових покупок на випадок відключення світла та блекаут-меню

Перебої з електричним постачанням — вже давно звична справа для українських міст. "Один Факт" підготував поради, як підготуватись до блекауту 2024, щоб не залишитись без світла та їжі.

Перебої з постачанням електричної енергії в Україні відбуваються регулярно. І тому кожному громадянину варто знати, як підготуватися до блекауту 2024 і які покупки зробити в першу чергу, щоб у випадку відключення світла не було несподіванок.

Відсутність світла в оселі може стати неприϵмною несподіванкою, якщо заздалегідь до неї не підготуватися. Щоб більш комфортно пережити відсутність електричної енергії – підготуйте наступні речі.

Важливі речі на випадок блекауту 2024: павербанк і не тільки
Важливі речі на випадок блекауту 2024: павербанк і не тільки

1. Туристичний пальник. Він знадобиться на той випадок, коли електрична плита не буде працювати.

2. Зовнішній акумулятор. Цей пристрій стане додатковим джерелом живлення, завдяки якому можна отримати освітлення та зарядити мобільні пристрої.

3. Павербанк. Переносний пристрій для зарядки смартфонів, планшетів та інших мобільних пристроїв.

4. Сухий спирт, запальнички, сірники, свічки – всі ці елементи пригодяться, якщо треба приготувати їжу без електричної енергії.

5. Батарейки різних типів. Вони необхідні для забезпечення живлення електроніки та різних пристроїв.

6. Радіоприймач на батарейках. Якщо світла не буде, то завдяки цьому пристрою ви зможете отримувати необхідну інформацію і новини.

7. Питна і технічна вода із запасом (на 7 днів).Заздалегідь подумайте над тим, аби мати під рукою воду для вживання та гігіϵнічних потреб.

8. Запаси їжі тривалого зберігання на строк 7 днів. Також необхідно запастися консервами.

9. Флісовий одяг, термобілизна, теплий одяг. Вже влітку подумайте над тим, що зимою можуть вимикати опалення через обстріли.

10. Нічні лампи або ліхтарики на батарейках допоможуть освітлити приміщення, коли вимкнуть електричну енергію.

11. Медикаменти мінімум на 7 днів, аптечка, ліки — подумайте про те, щоб убезпечити себе з медичної точки зору.

12. Вологі серветки, дитячі підгузки, дитяче харчування та інші предмети для малюків.

Заздалегідь підготуйте усі речі, щоб зіштовхнувшись із труднощами — вміло їм протистояти. Також подбайте про запаси продуктів. Окрім консервів варто підготувати сочевицю та квасолю, смалець або засолене сало, арахісова паста, олія, оливки, печінка тріски, мед, сухофрукти та горіхи, згущене та сухе молоко, жирний сир тривалого зберігання, розчинна кава, чай, шоколад, цукерки, печиво, зернові хлібці, цукерки, енергетичні батончики.

Запальник на випадок блекауту 2024
Запальник на випадок блекауту 2024

Не забувайте і про дитячі засоби гігіϵни та харчування. На випадок відключень світла під рукою повинен бути запас серветок, підгузки для дітей, спеціальне харчування, суміші для годування дітей із розрахунку мінімум на 7 днів.

Під час блекауту 2024 вам знадобляться також продукти швидкого приготування, а саме — мюслі, вівсянка, армійський сухпай, сублімовані трави, вермішель та гречка швидкого приготування, бульйонні кубики та суміші.

Підготуйте місткості для набору і зберігання води. Наповніть їх питною та технічною водою.
Не забувайте про своїх домашніх тварин. Запасіться кормом для них, ліками та наповнювачем для лотку.

Ваша домашня аптечка повинна бути наповнена пластирями різних форм та розмірів, активованим вугіллям та сорбентами, жарознижувальними препаратами, препаратами проти алергії, знеболювальними та жарознижувальними ліками, краплями для очей та носа.

Також покладіть до аптечки багато вітамінів та маски для обличчя. З розрахунку мінімум на 7 днів придбайте ліки від хронічних захворювань. Також на випадок відключення світла в аптечці повинні бути ліки від діареї та кишкових інфекцій.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?