Чорнобривці їм не до вподоби: городні шкідники, яких відлякують ці гарні квіти, що ростуть посеред саду

Чорнобривці — не тільки красива квітка, а ще й помічник на городі. Завдяки ним з присадибної ділянки зникають комахи-шкідники, що псують рослини і врожай. Хто зі шкідників їх боїться - читайте нижче.

Чорнобривці — яскрава осіння квітка, яка ϵ одним із символів України. В нашій країні поширено тільки 3 різновиди ціϵї квітки, а ось в Америці чорнобривців налічуϵться цілих 35 сортів.

На території України можна зустріти розлогі чорнобривці, позначені чорнобривці та повняки (прямі чорнобривці). Латинська назва квітки: Tagetes. Вона походить від імені онука давньоримського Бога Юпітера, якого звали Тагесом.

Колорадський жук боїться чорнобривців
Колорадський жук боїться чорнобривців

Чорнобривці ростуть на ділянках багатьох бувалих дачників. І не тільки тому, що ці квіти мають гарний вигляд. Тут справа в тому, що чорнобривці мають корисні властивості.
Садівники розповіли, що завдяки чорнобривцям, висадженим на городі — можна позбавитись від шкідливих комах, що псують врожаї.

Наприклад, чорнобривці добре допомагають у боротьбі із попелицями та нематодою. Ці квіти не до вподоби і дротяникам.

Досвідчені садівники використовують чорнобривці задля того, щоб відлякувати довгоносика від полуниці. Ці квіти стануть ідеальним щитом для весняної ягоди проти шкідливих комах, які можуть зіпсувати увесь врожай.

А ще чорнобривці здатні захистити білокачанну капусту від совки та білявки. Якщо ж чорнобривці посадити поряд із ріпчастою цибулею – то цибулева муха на ній ніколи не заведеться.

Щоб на картоплю, висаджену на городі – не нападав колорадський жук або капустянка — поряд із нею також треба посіяти чорнобривці.

Чорнобривці — ідеальний помічник для дачників. Він прожене шкідливих комах з присадибної ділянки, а ще — прикрасить собою будь-який сад. А ще з цих квітів заварюють чай, готують компреси і водні настої для протирання шкіри обличчя.

Чорнобривці допомагають позбавитись нематод і капустянки
Чорнобривці допомагають позбавитись нематод і капустянки

Напої із чорнобривців мають потогінні, сечогінні властивості. Їх використовували проти лихоманки, зовнішньої та внутрішньої кровотечі.

Нові статті

Схожі статті

Салат із чорносливом виходить набагато смачніший за Олів’є: такий гості уплітатимуть за обидві щоки

У цьому салаті присутні виключно корисні інгредієнти – чорнослив, курка, волоські горіхи, огірок. Суцільні білки. Якщо треба знизити калорійність, замініть майонез на сметану чи йогурт.

Спочатку була картопля: в якому порядку кладуть овочі до борщу, щоб він вийшов смачним і наваристим

Борщ – традиційна страва української кухні. Готують її за різними рецептами, але ϵ певна послідовність додавання овочів, якої варто дотримуватись. Тільки в цьому випадку борщ вийде найсмачнішим.

Птахи до черешні та малини не прилетять: простий лайфхак, який збереже врожай ягід від пернатих ласунчиків

З настанням теплих весняних днів на садових деревах та кущах починають зріти соковиті ягоди малини та черешні. Дізнайтесь, як вберегти ягідний врожай від птахів, які бажають ними поласувати.

Вже не платиновий блонд: стильна Оля Полякова зробила трендове фарбування і прибрала довжину (ФОТО)

Співачка Оля Полякова змінила колір та прибрала довжину волосся перед новими зйомками. Як виглядаϵ артистка зараз, коли платиновий блонд залишився в минулому — дивіться в матеріалі від "Один Факт".