Пересолений оселедець впізнати дуже легко: 3 ознаки, які вказують на те, що солі в рибі забагато

Магазинний оселедець дуже часто бува ϵпересоленим і через це втрачаϵ свої гарні смакові властивості. Як розпізнати пересолений оселедець на поличці супермаркету — "Один Факт" розповість далі.

Існуϵ три ознаки, за якими можна розпізнати той факт, що оселедець був пересолений. Звісно, ліпше за все буде зробити оселедець вдома самостійно. Тому доводиться вирушати в магазин за вже готовим оселедцем.

Спробувати оселедець перед тим, як оплачувати його на касі — неможливо. І тому на домашній стіл може потрапити геть пересолений і дуже несмачний продукт.
Щоб наступного разу обрати дійсно смачний оселедець — достатньо знати лише декілька ознак, які допоможуть впізнати занадто пересолений оселедець. “Один Факт” наводить їх нижче.

Як визначити, що магазинний оселедець пересолений
Як визначити, що магазинний оселедець пересолений

В першу чергу зверніть увагу на розмір рибки. Вона повинна бути жирненькою, бо саме таку рибу практично не можливо пересолити.

Друга порада — обирайте серед запропонованих варіантів оселедців риб-самців. Їх відрізняють за горбатою спинкою та піджатому черевцю. В самиць оселедцю спинка – пряма та рівна. А ось черевце — звисаюче та маϵ великий обʼϵм.

Нарешті, третій критерій, що вказуϵ на сильну пересоленість оселедцю — це велика щільність риби. Якщо навпомацки оселедець занадто щільний — його краще не купувати. Скоріш за все він пересолений.

До речі, в пересолених оселедців хвіст частіше за все деформований та відхиляϵться в той чи інший бік. Побачивши цю та інші характерні ознаки — добре подумайте над тим, чи варто таку рибку подавати до вашого столу.

Також при виборі оселедцю варто звернути увагу на зовнішній вигляд оселедцю, його колір, структуру та… зябра. Саме зябра в рибі починають псуватись раніше. Зазвичай у свіжої риби зябра – яскраво-червоні. Якщо ж оселедець вже несвіжий, то зябра набувають коричневого кольору.

В пересолених оселедців закручений хвіст
В пересолених оселедців закручений хвіст

В свіжих оселедців завжди маϵться приϵмний морський аромат. Неприϵмний запах риби свідчить про те, що вона почала псуватись. Тому її краще не купувати.
В свіжих оселедчиків колір завжди насичений, а шкірка маϵ блакитний або ж сріблясто-сірий колір.

Нові статті

Схожі статті

Спочатку була картопля: в якому порядку кладуть овочі до борщу, щоб він вийшов смачним і наваристим

Борщ – традиційна страва української кухні. Готують її за різними рецептами, але ϵ певна послідовність додавання овочів, якої варто дотримуватись. Тільки в цьому випадку борщ вийде найсмачнішим.

Птахи до черешні та малини не прилетять: простий лайфхак, який збереже врожай ягід від пернатих ласунчиків

З настанням теплих весняних днів на садових деревах та кущах починають зріти соковиті ягоди малини та черешні. Дізнайтесь, як вберегти ягідний врожай від птахів, які бажають ними поласувати.

Вже не платиновий блонд: стильна Оля Полякова зробила трендове фарбування і прибрала довжину (ФОТО)

Співачка Оля Полякова змінила колір та прибрала довжину волосся перед новими зйомками. Як виглядаϵ артистка зараз, коли платиновий блонд залишився в минулому — дивіться в матеріалі від "Один Факт".

Марина Боржемська показала потенційного коханого, який готовий заради неї на все: протилежність Узелкова

Схоже, чорна смуга в житті Марини Боржемської після розлучення з В'ячеславом Узелковим і цілої купи труднощів залишилася позаду. Тепер 44-річна жінка закохана й щаслива.