Їй потрібна прохолода: ось де потрібно зберігати рослинну олію, щоб вона довше залишалась запашною і свіжою

Соняшникова олія – продукт, який є на кухні в кожної господині. Як та де зберігати соняшникову олію, щоб вона залишалась придатною до вживання якомога довше? Досвідчені господині ділятся секретами.

Щоб соняшникова олія завжди залишалась запашною, свіжою та смачною – потрібно дотримуватись певних умов її зберігання. Головні поради, звісно ж, стосуються того, щоб звести до мінімуму вплив тепла, прямих сонячних променів та кисню.

Соняшникова олія добре зберігається в темних та прохолодних місцях. Чудовим варіантом буде комора або ж шафа. Краще за все зберігати олію в темній шафі та щільно закритій пляшці. Температура повітря в кімнаті не повинна перевищувати + 20°С.

Правила та поради по зберіганню соняшникової олії
Правила та поради по зберіганню соняшникової олії

Біля плити олію краще взагалі не тримати. Висока температура сприятиме окисленню рослинної олії. Через це смак продукту може погіршитись. Під впливом тепла олія може стати гіркою.

Термін зберігання соняшникової олії залежить від його типу та умов. Якщо пляшка не відкрита, то її можна тримати в такому вигляді в шафі протягом двох років.
Після відкриття пляшки олію слід використати протягом 6-12 місяців.

Тип соняшникової олії також має значення. Рафінований продукт зберігатиметься довше на відміну від нерафінованої олії. Якщо дотримуватись наданих правил – то цей продукт залишиться свіжим та придатним для вживання протягом великого проміжку часу.

Деякі господині радять ставити закриту олію в пляшці до холодильнику. Під час перебування в ньому продукт не втратить своєї текстури, але може від холоду трохи потемнішати. Втім, страшного нічого в цьому немає. Адже через кілька годин після знаходження в умовах кімнатної температури соняшникова олія знов повернеться до природного кольору.

Як правильно зберігати соняшникову олію
Як правильно зберігати соняшникову олію

Після відкриття пляшки найкращими температурними умовами для зберігання олії соняшнику вважається 20-25 °С. Ця норма приблизно дорівнює кімнатній.

Експерти радять використовувати будь-яку олію протягом 2-3 місяців після відкриття пляшки. Адже з часом цей продукт починає втрачати свої смакові та корисні властивості.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.