І духовки не треба: печиво з начинкою на сухій сковороді за 30 хвилин разом з випіканням. Смачно і просто

Печиво можна приготувати й без духовки, якщо взяти пательню з товстим дном та кришкою. А ще треба використати правильний режим, і тоді смаколики з начинкою чудово пропечуться.

Вам знадобиться:

  • 400 г борошна;
  • 150 г вершкового масла;
  • 1 ст.лож. сметани;
  • 80 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 1 дрібка солі;
  • 2 г ваніліну;
  • 7 г розпушувача.

Для начинки:

  • варене згущене молоко;
  • густе повидло.
Печиво з начинкою на пательні

У глибоку мисочку насипте борошно. Додайте масло, але не з холодильника, а таке, що вже постояло трішки у кімнаті й розм’якло. Розітріть масу руками. Додайте сіль, ванілін, розпушувач. Перемішайте.

В окремій піалі змішайте яйце з цукром та сметаною. Перемішайте до однорідності вінчиком. Перелийте в борошняну суміш. Спочатку перемішуйте лопаткою, а потім замісіть тісто руками.

Печиво з начинкою на пательні

Воно зовсім не липне до рук, тому можете вимішувати прямо на столі. Складіть ковбик у поліетилен і відправте до холодильника хоча б на 30 хвилин, а краще на 1 годину. Пательню з товстим дном вистеліть пергаментом.

Дістаньте тісто з холодильника. Відщипуйте по шматочку завбільшки з волоський горіх. Скачайте кульку, потім приплещіть її, а в середні зробіть отвір для начинки відповідним предметом. Викладайте такі заготовини на сковорідку.

Печиво з начинкою на пательні

Начинку перекладіть у целофановий пакет, обріжте кутик і через нього вичавлюйте потроху в кожен отвір. Варення та згущівка мають бути густими й не розтікатися. Накрийте пательню кришкою і поставте на найменший вогонь.

Печиво з начинкою на пательні

За 15-20 хвилин все спечеться як знизу, так і зверху. Щоправда, не буде таким рум’яним, як у духовці, але не сирим. Якщо у вас плита не електрична, а газова, то у місцях горіння горілки пісочне печиво підсмажиться швидше, аніж по краях. То його треба дістати трішки раніше.

Якщо маєте намір пекти печиво у духовці, то скористайтеся цим відеорецептом:

Нові статті

Схожі статті

Перший полив помідорів після висадки в ґрунт у травні: за якими правилами його проводять і що врахувати

В травні багато городників вже висаджують розсаду помідорів у відкритий ґрунт. Відразу після посадки рослину треба полити і для ціϵї процедури існують певні правила. Про них розповість "Один Факт".

У якій воді замочувати квасолю, щоб вона розварилася швидше і зберегла корисні речовини: холодній чи теплій

Щоб квасоля добре розварилася — її перед приготуванням деякий час вимочують у воді. Якої температури повинна бути вода — холодною чи гарячою? "Один Факт" розповість про це нижче.

Як зняти готівку і переказати гроші у разі відключень світла: “Приватбанк” розповів українцям, куди йти

Віялові відключення світла за останні декілька днів стали для України нормою. В державному банку "ПриватБанк" розповіли, як зняти готівку та переказати кошти у випадку, коли світла немаϵ.

Чи можна висаджувати чорнобривці поряд із помідорами: головні правила сусідства, які принесуть лише користь

Бархатці або чорнобривці — яскрава квітка, яку висаджують не тільки на квіткових клумбах. Дізнайтесь, навіщо чорнобривці саджають посеред городу і чи можна їх розміщувати поряд з помідорами.