Спробувала спекти шоколадний торт “Захер”: вийшло навіть смачніше, ніж у магазині – рідні пальчики облизали

Якщо трішки удосконалити всім відомий рецепт торта "Захер", то вийде ще смачніше. При цьому багато-багато шоколаду залишиться. А це для ласунів найголовніше.

Вам знадобиться:

  • 150 г борошна;
  • 150 г гіркого шоколаду;
  • 200 г цукру;
  • 8 яєць;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2 г ваніліну.

Для начинки:

  • 200 г джему.

Для глазурі:

  • 150 г гіркого шоколаду;
  • 150 мл вершків.
Торт Захер з джемом та шоколадом

Шоколад для торта “Захер” має бути 70%. Поставте його на водяну баню й потроху розчиняйте. Після цього залиште холонути. Масло завчасно дістаньте з холодильника, щоб набуло кімнатної температури. Змішайте його з половиною цукру та ваніліном і збийте.

В яєць відділіть жовтки від білків. Жовтки по одному додавайте до вершкової маси, продовжуючи збивати. Після жовтків додайте прохололий шоколад. Збийте, щоб суміш стала однорідною.

Торт Захер з джемом та шоколадом

Білки спочатку збийте до м’яких піків. Всипте решту цукру. Тепер збивайте до жорстких піків. Потихеньку вмішуйте білки в шоколадну суміш. Перемішуйте лопаткою дуже легенько, роблячи рухи зверху вниз. Треба зробити так, щоб білки не осіли.

Торт Захер з джемом та шоколадом

Додайте просіяне борошно і продовжуйте рухати лопаткою у тому ж напрямку. Візьміть форму діаметром 22 см, змастіть вершковим маслом. Перекладіть тісто туди. Духовку спочатку розігрійте до 180 градусів, а потім уже закладайте бісквіт на випікання. Знадобиться близько 40 хвилин.

Постарайтеся не пересушити випічку. Щойно проткнете зубочисткою тісто, й паличка залишиться вологою, але чистою, значить, усе готове. Дайте коржу трішки прохолонути, після чого розріжте його вздовж на дві частини.

Торт Захер з джемом та шоколадом

Нижній корж викладіть на пласку тарілку. Змастіть джемом. Накрийте верхнім коржем і знову промастіть джемом не лише верх, але й боки. Відправте до холодильника на 30 хвилин.

Тим часом приготуйте шоколадну глазур. Розтопіть на водяній бані шоколад, додавши у нього вершки. Дістаньте торт “Захер” і полийте отриманою сумішшю. Поверніть до холодильника на 6 годин. Тільки після цього можете нарізати на порції та подавати до кави.

Нові статті

Схожі статті

Ідеальний час для висаджування помідорів у відкритий ґрунт: про нього знають всі господині – дізнайтесь і ви

Помідори, вирощені в домашніх умовах — завжди мають найкращий смак і суцільну користь. Коли краще за все висаджувати розсаду помідорів у відкритий ґрунт і які за яких погодних умов — читайте далі.

Вітамінний салат з молодої капусти із зеленою заправкою: це реально смачно і готуϵться простіше простого

Весна — час свіжих овочів, зелені і… молодої капусти. Салати з неї завжди мають ніжний смак, приϵмний хрумкіт та неймовірну користь. Рецепт одного із них пропонуϵ до вашої уваги "Один Факт".

Жінки, що дарують життя: як Сумська, Ярославський та інші знаменитості привітали найрідніших з Днем матері

В неділю, 12 травня 2024, в світі та Україні святкують День матері. Як привітали найрідніших жінок українські знаменитості Ярославський, Сумська та інші — дивіться в добірці "Один Факт".

Корисні поради для садівників по вирощуванню мікрозелені: від найкращого насіння до ідеальних умов посіву

Мікрозелень — чудовий вітамінний коктейль, який можна виростити і на підвіконні, і на дачній ділянці. Що треба знати про вибір насіння для мікрозелені та умови посіву? Про це розповість "Один Факт".