Борщ за 30 хвилин: як приготувати улюблену українську страву швидше та смачніше?Ресторанний рівень вдома

Український борщ - це страва, яку полюбляє кожний та готує її часто: пропонуємо вам швидкий рецепт приготування червоного борщу, який ви будете готувати щотижня.

Червоний борщ – символ української кухні, його аромат і смак викликають ностальгію за бабусиними рецептами та запашними обідами в дитинстві. Секрети приготування цієї страви прості, так як і сам рецепт.

Інгредієнти – основа успішного борщу. Вам знадобиться:

  • вода – 2 літри
  • свинина або яловичина на кістці – 500 г
  • картопля – 5 шт.
  • буряк – 2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 3 шт.
  • капуста свіжа – 350 г
  • томатна паста – 3 ст. л.
  • соняшникова олія
  • лимонна кислота
  • сіль, лавровий лист, зелень – за смаком

Візьмемо каструлю і додамо до неї 2 літри води разом з обраним м’ясом. Після того, як ми додали воду і м’ясо, розміщуємо каструлю на середньому вогні і очікуємо, коли вода досягне точки кипіння.

Під час нагрівання ми повинні бути уважними і прибирати піну, яка утворюється на поверхні води. Це допоможе нам зберегти чистоту і прозорість нашого бульйону, а також позбавить його від непотрібних домішок, що можуть вплинути на його смак.

Коли вода досягне кипіння, прикриваємо каструлю кришкою, зменшуємо вогонь і дамо бульйону покипіти протягом години.

У той час, поки бульйон кипить, готуємо засмажку, чистимо буряк, моркву та цибулю. Буряк натираємо на великі крупи, а моркву – на середні і цибулю ріжемо навпіл.

Кулінари поділились швидким рецептом українського борщу
Кулінари поділились швидким рецептом українського борщу

На помірному вогні в сковороді розігріваємо олію, викладаємо туди нарізану цибулю та моркву, і смажимо їх, періодично перемішуємо, протягом 4 хвилин. Після цього додаємо до цієї основи буряк, додатково можна підсмажити його із лимонною кислотою – це надасть борщу виразно червоного кольору. Продовжуємо смажити овочі ще п’ять хвилин, а потім додаємо томатну пасту, ретельно змішуємо і продовжуємо смажити все ще протягом 6-8 хвилин.

Поки овочі та картопля готуються, наріжте остивше м’ясо на кубики або смужки. Після того, як картопля стане м’якою, додайте нарізане м’ясо до борщу. Приправте соллю за смаком, додайте лавровий лист та свіжу зелень. Додайте за смаком також розкладений часник.

Після того, як борщ прокипить і аромати всіх інгредієнтів змішаються разом, вимкніть вогонь і дайте йому настоятися протягом 10-15 хвилин.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?