На сімейні свята готую не торт, а бісквітний рулет “Рафаелло” із ніжним кремом: Наполеон не йде в порівняння

Ніжний рулет "Рафаелло" готується абсолютно з доступних продуктів. Якщо зробите все правильно, бісквіт під час загортання не потріскається. Крем заварюється з молока, згущівки та яєць.

Вам знадобиться:

  • 4 яйця;
  • 90 г цукру;
  • 0,25 ч.лож. солі;
  • 40 мл олії;
  • 90 г борошна;
  • 5 г розпушувача.

Для крему:

  • 300 мл молока;
  • 150 г згущеного молока;
  • 50 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 40 г крохмалю;
  • 1 дрібка ваніліну;
  • 100 г вершкового масла;
  • 80 г кокосової стружки;
  • 30 г білого шоколаду.
Рулет Рафаелло з заварним кремом

Приготування рулету “Рафаелло” розпочинайте з крему, щоб він устиг прохолонути. Вбийте в сотейник яйця. Всипте цукор, ванілін та крохмаль. Якщо крохмалю немає, можете замінити його борошном. Збийте суміш вінчиком, щоб вийшла однорідна маса без грудочок.

Починайте вливати потроху молоко кімнатної температури, ретельно перемішуючи кожного разу. Поставте сотейник на вогонь. Не припиняйте перемішувати масу, щоб молоко не пригоріло. Крем має почати густішати.

Рулет Рафаелло з заварним кремом

Коли з’являться бульбашки, зніміть із плити й продовжуйте помішувати 30 секунд. У гарячий крем всипте кокосову стружку. Перемішайте. Після цього затягніть верх харчовою плівкою в контакт. Коли прохолоне, поставте до холодильника.

Тим часом наріжте шматочками розм’якле вершкове масло. Додайте згущене молоко кімнатної температури й починайте збивати міксером. Дістаньте з холодильника молочну суміш. Збийте її міксером.

Рулет Рафаелло з заварним кремом

Додайте двома частинами вершкову суміш. Кожного разу збивайте масу. Додайте в крем білий шоколад, який розтопіть або у мікрохвильовій печі, або на водяній бані. Ще раз збийте крем зовсім недовго. Тепер він готовий.

Беріться до приготування бісквіта. Яйця кімнатної температури вбийте в глибоку миску. Всипте цукор та сіль. Збийте міксером до пишної повітряної маси. Влийте олію без запаху, щоб бісквіт став еластичнішим. Перемішайте вінчиком.

Рулет Рафаелло з заварним кремом

Борошно змішайте з розпушувачем і просійте. Додавайте в яєчну суміш за три прийоми. Так буде легше перемішувати. Щоб яйця не осіли, робіть рухи силіконовою лопаткою по колу від стінок до середини та знизу догори.

Деко розміром 35х40 см вистеліть пергаментом. Перелийте туди тісто. Розрівняйте скребком. Відправте у духовку, яка на цей момент уже має бути розігрітою до 180 градусів. Випікається основа для рулету швидко – за 10-15 хвилин.

Дістаньте бісквіт і переверніть на інший аркуш пергаменту. Той, що був у духовці, акуратно зніміть. А нижній разом із коржем загорніть рулетом. У такому вигляді він має прохолонути.

Розгорніть бісквіт. Намастіть кремом, який рівномірно розподіліть по всій поверхні, не доходячи до краю. Загорніть рулетом. Потім обмотайте пергаментом і відправте в холодильник, щоб застигнув. Прикрасьте рулет “Рафаелло” розтопленим білим шоколадом та ягодами.

Нові статті

Схожі статті

Спочатку була картопля: в якому порядку кладуть овочі до борщу, щоб він вийшов смачним і наваристим

Борщ – традиційна страва української кухні. Готують її за різними рецептами, але ϵ певна послідовність додавання овочів, якої варто дотримуватись. Тільки в цьому випадку борщ вийде найсмачнішим.

Птахи до черешні та малини не прилетять: простий лайфхак, який збереже врожай ягід від пернатих ласунчиків

З настанням теплих весняних днів на садових деревах та кущах починають зріти соковиті ягоди малини та черешні. Дізнайтесь, як вберегти ягідний врожай від птахів, які бажають ними поласувати.

Вже не платиновий блонд: стильна Оля Полякова зробила трендове фарбування і прибрала довжину (ФОТО)

Співачка Оля Полякова змінила колір та прибрала довжину волосся перед новими зйомками. Як виглядаϵ артистка зараз, коли платиновий блонд залишився в минулому — дивіться в матеріалі від "Один Факт".

Марина Боржемська показала потенційного коханого, який готовий заради неї на все: протилежність Узелкова

Схоже, чорна смуга в житті Марини Боржемської після розлучення з В'ячеславом Узелковим і цілої купи труднощів залишилася позаду. Тепер 44-річна жінка закохана й щаслива.