Смачний десерт до Великодня 2024: сирна паска “Три шоколади” на 6 порцій — рецепт ідеальної випічки до свята

Рецепт сирної паски "Три шоколади" — найсмачніший десерт до Великодня 2024 року. Які потрібні інгредіϵнти для приготування і як створити смачну сирну пасочку — розповість "Один Факт".

Сирна паска “Три шоколади” — незвична і дуже красива страва до Великодня. Цей десерт точно прикрасить собою святковий стіл. Готуϵться паска дуже легко, однак все одно доведеться набратися терпіння і дати їй певний час для того, аби вона настоялась у холодильнику.

Інгредіϵнти, необхідні для приготування паски “Три шоколади”:

  • молочний шоколад: 90 г;
  • білий шоколад: 90 г;
  • чорний шоколад: 90 г;
  • сметана: 120 г;
  • цукор: 90 г;
  • вершкове масло: 10 г;
  • яϵчний жовток: 3 штуки;
  • сир: 600 г.

З наведеної кількості складових виходить 6 готових сирних пасочок.

Сирна паска Три шоколади: покроковий рецепт
Сирна паска Три шоколади: покроковий рецепт

 

Далі “Один Факт” наводить покрокову інструкцію з приготування сирної паски “Три шоколади”.

Крок № 1. Покладіть сир до блендеру і ретельно його збийте.

Крок № 2. Додайте до нього жовтки, цукор, вершкове масло, сметану. Знов ретельно збийте всі інгредіϵнти.

Крок № 3. Встановіть сирну масу на маленький вогонь у каструлі. Проваріть її до моменту, поки вона закипить.

Крок № 4. Розтопіть чорний, білий та молочний шоколад в мікрохвильовці (кожний – окремо).

Крок № 5. Розділіть сирну масу на 3 частини та в кожну із них підмішайте розтоплений шоколад (білий, чорний, молочний).

Крок № 6. У форму для сирних пасок покладіть спочатку сирну масу з білим шоколадом, потім — і молочним, а наприкінці — із чорним.

Крок № 7. Накрийте сирну масу марлею та поставте зверху гніт. На ніч поставте сирну пасочку “Три шоколади” до холодильнику.

Перед початком приготування заздалегідь підготуйте усі продукти. Вершкове масло дістаньте із холодильнику за 2 години до початку приготування сирної паски.

Для приготування сирної паски “Три шоколади” потрібно підготувати форму обʼϵмом 1 літр або більше (якщо бажаϵте отримати велику паску).
Якщо в сирі забагато зайвої рідини – викладіть його на сито, попередньо поклавши на його дно марлю, зложену вдвічі. Оставте сир на 2 години. Потім трохи відіжміть його.

Підготований сир перетріть через сито. Або ж збийте за допомогою блендеру. Далі можете додавати до нього жовтки, цукор, вершкове масло і — знов ретельно збивати.

Сир треба варити на повільному вогні, допоки він не закипить. Необхідно, щоб сирі яϵчні жовтки добре проварилися. Після завершення приготування сирна маса повинна трохи охолонути.

Далі для кожного шару паски треба розтопити свій шоколад. Спочатку візьміть білий шоколад. Топити можна як на водяній бані, так і в мікрохвильовці. Головне, щоб шоколад не перегрівався. Інакше він може звернутися грудочками. Кожні 5-10 секунд треба діставати шоколад з мікрохвильовки та перемішувати.

Коли шоколад добре розтопиться — його достатньо просто ще раз перемішати. Шматочки шоколаду добре розтануть від тепла.
Далі сирну суміш для паски “Три шоколади” розділіть на 3 рівні частини. Якщо дно форми для сирної паски маϵ велику ширину, то можна розподілити сирну масу наступним чином: 1/2 — темний шар, 1/4 — шар із молочним шоколадом, 1/4 — шар із білим шоколадом. В такому випадку кількість темного шоколаду треба збільшити вдвічі. Тоді цей шар вийде більш рівномірним та яскравим.

Кожен з різновидів шоколаду введіть у одну третину сирної суміші. Перемішайте. За бажанням можете додати у сирну масу горіхи, цукати, сухофрукти, родзинки. Вони зроблять смак сирної пасочки більш насиченим.

Сирна паска Три шоколади: інгредіϵнти
Сирна паска Три шоколади: інгредіϵнти

Готова маса виходить доволі рідкою. Однак вже за добу сирна паска стане більш щільною. Помістіть сирні заготовки до холодильнику, щоб вони трохи настоялись.

Форму для сирної паски встановіть на окрему миску, куди буде стікати зайва рідина. Дно форми при цьому повинно опинитись зверху. Змочіть та відіжміть чисту марлю. Викладіть її у форму таким чином, щоб краї марлі звисали з неї. Складочки на пласких сторонах форми треба розправити. Далі – викладіть у форму сирну масу з білим шоколадом. Вирівняйте поверхню суміші.

Зверху викладіть суміш із молочним шоколадом. Намагайтесь не порушити цілісність суміші з білим шоколадом. Останньою викладайте сирну суміш із чорним шоколадом.
Зверху накрийте сирну паску марлею та встановіть гніт (наприклад, банку з водою). На добу поставте паску “Три шоколади” до холодильнику. За цей час сирна маса стане більш щільною, з неї стече сироватка.

Яку приготувати сирну паску Три шоколади
Яку приготувати сирну паску Три шоколади

Наприкінці зніміть гніт та марлю. Накрийте паску тарілкою і переверніть доверху дном. Зніміть рештки марлі і форму. Прикрасьте пасочку розтопленим шоколадом, мигдалем або іншими горішками.
Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Спочатку була картопля: в якому порядку кладуть овочі до борщу, щоб він вийшов смачним і наваристим

Борщ – традиційна страва української кухні. Готують її за різними рецептами, але ϵ певна послідовність додавання овочів, якої варто дотримуватись. Тільки в цьому випадку борщ вийде найсмачнішим.

Птахи до черешні та малини не прилетять: простий лайфхак, який збереже врожай ягід від пернатих ласунчиків

З настанням теплих весняних днів на садових деревах та кущах починають зріти соковиті ягоди малини та черешні. Дізнайтесь, як вберегти ягідний врожай від птахів, які бажають ними поласувати.

Вже не платиновий блонд: стильна Оля Полякова зробила трендове фарбування і прибрала довжину (ФОТО)

Співачка Оля Полякова змінила колір та прибрала довжину волосся перед новими зйомками. Як виглядаϵ артистка зараз, коли платиновий блонд залишився в минулому — дивіться в матеріалі від "Один Факт".

Марина Боржемська показала потенційного коханого, який готовий заради неї на все: протилежність Узелкова

Схоже, чорна смуга в житті Марини Боржемської після розлучення з В'ячеславом Узелковим і цілої купи труднощів залишилася позаду. Тепер 44-річна жінка закохана й щаслива.