Не лише швидко, а й смачно! Як приготувати мариновані огірки без стерилізації – рецепт на мільйон

Закуска підійде не лише на зимні вечори, а буде ідеальною на всі випадки життя: як приготувати мариновані огірки, які не потребують стерилізації. Покроковий рецепт.

Мариновані огірки вважаються класичною закускою, яка є невід’ємною частиною багатьох сімейних обідів і вечерь. Їх хрусткий смак і виразний аромат ідеально доповнюють різноманітні страви. Що потрібно для того, щоб мариновані огірки вийшли нереально смачними?

Інгредієнти:

  • 1 кг огірків
  • 1-2 болгарських перця
  • 2 пучки кропу
  • 5 зубків часнику
  • 7-8 ч. л. оцту
  • 10 шт. чорного перцю горошком
  • 2 лаврові листки
  • 1 л води
  • 1 ст. л. солі
  • 2,5 ст. л. цукру

Приготування маринованих огірків в домашніх умовах є відмінним способом створити високоякісний продукт зі здорових і перевірених інгредієнтів, забезпечуючи швидке приготування смаколика. Процес починається з миття огірків, які потім занурюються в холодну воду на одну-дві години.

Першим кроком є підготовка банок, їх необхідно промити і стерилізувати над парою протягом п’яти хвилин, щоб забезпечити максимальну чистоту. Кришки банок також треба прокип’ятити.

Кулінари розповіли, як приготувати мариновані огірки без стерилізації
Кулінари розповіли, як приготувати мариновані огірки без стерилізації

Лавровий лист і кріп заливають окропом на одну хвилину, після чого ці інгредієнти потрібно розкласти по підготовленим банкам. Поряд з ними кладуться шматочки перцю, чорний і запашний перець, часник і гілочки кропу. Огірки, які перед цим обрізали плодоніжку, вкладаються в банки спочатку вертикально, а потім горизонтально на другому ряду.

Підготовка огірків до маринування включає кілька обов’язкових кроків. Спочатку огірки очищають і нарізають на шматочки, після чого їх заливають окропом, додають часник і кріп. Таку суміш залишають під кришкою на десять хвилин. Після першого заливання воду зливають, кип’ятять її знову і заливають огірки другий раз, покриваючи кришкою. Після другої заливки воду з огірків повністю зливають.

Кулінари розповіли, як приготувати мариновані огірки без стерилізації
Кулінари розповіли, як приготувати мариновані огірки без стерилізації

Для приготування маринаду на один літр води потрібно взяти одну столову ложку солі і дві з половиною столові ложки цукру. Цю суміш доводять до кипіння, щоб забезпечити повне розчинення солі і цукру. Після цього гарячий маринад заливають в підготовлені банки з огірками, додають оцет і негайно закривають кришками. Після цього банки перевертають догори дном, поміщають у тепле місце і накривають ковдрою до повного охолодження.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.