Тополя, Михайлюта, Серга та інші знаменитості вдягли піксель: отримали нагороди за мужність та відвагу

Артисти й раніше не стояли осторонь оборони країни, та після повномасштабного вторгнення багато хто поклали мікрофони і взяли до рук зброю. Звісно, досягнення знаменитих захисників не залишилися непоміченими. Деякі вже отримали державні нагороди за свої подвиги.

Артисти й раніше не стояли осторонь оборони країни, та після повномасштабного вторгнення багато деякі поклали мікрофони та взяли до рук зброю. Звісно, досягнення знаменитих захисників не залишилися непоміченими. Деякі вже отримали державні нагороди за свої подвиги.

Гурт “Антитіла”

Повним складом на чолі з Тарасом Тополею музиканти відбули на службу до 130-го батальйону тероборони Києва. Мужні хлопці надавали первинну медичну допомогу постраждалим у зоні бойових дій.

Музиканти з гурту Антитіла отримали відзнаку за Харків

Після звільнення Київщини музиканти відбули до Харківської області, де перебували в найгарячіших точках північної частини області. Мер обласного центру Ігор Терехов відзначив героїв нагородами “За оборону міста-героя Харкова”. Згодом Тарас Тополя з рештою колег знову повернувся до Київського ТРО.

Паша Лі

Орден отримала мама Паші Лі

На жаль, свій орден актор потримати в руках не встиг. Нагороду герою було присвоєно посмертно. Орденом “За мужність” III ступеня Лі нагородив президент Володимир Зеленський за мужній вчинок. Паша віддав свій бронежилет дитині, а сам загинув під Ірпенем під час ворожого обстрілу.

Ектор Хіменес-Браво

Ектор мав можливість покинути Україну, щойно все почалося, але не зробив цього. Натомість колумбійський шеф-кухар залишився й почав активно допомагати ЗСУ. За свою волонтерську діяльність Хіменес-Браво особисто отримав відзнаку з рук генерала Валерія Залужного.

Інші знаменитості

Таку ж нагороду, як і Паша Лі, отримали інші відомі захисники України: Олег “Фагот” Михайлюта з ТНМК, Коля Серга, Андрій Хливнюк, Євген Галич з O.Torvald.

Французький орден Олега Сенцова

Олег Сенцов, що нині перебуває на передку, й уже кілька разів лікувався у шпиталі, теж отримав орден. Щоправда, французький – став кавалером ордену Почесного легіону. Орденом “За мужність” І ступеня легендарного режисера ще 2015 року нагородив Петро Порошенко.

Нові статті

Схожі статті

Жінки, що дарують життя: як Сумська, Ярославський та інші знаменитості привітали найрідніших з Днем матері

В неділю, 12 травня 2024, в світі та Україні святкують День матері. Як привітали найрідніших жінок українські знаменитості Ярославський, Сумська та інші — дивіться в добірці "Один Факт".

Корисні поради для садівників по вирощуванню мікрозелені: від найкращого насіння до ідеальних умов посіву

Мікрозелень — чудовий вітамінний коктейль, який можна виростити і на підвіконні, і на дачній ділянці. Що треба знати про вибір насіння для мікрозелені та умови посіву? Про це розповість "Один Факт".

Традиційна страва з Харківщини: рецепт найсмачнішого капусняку із овочевою засмажкою до родинного обіду

Капусняк — традиційна українська страва, яка була дуже популярною на Харківщині. Наступний рецепт капусняку чудово доповнить собою сімейний обід. Додайте його у власну кулінарну скарбничку.

“Памʼятаю кожну мить”: Ольга Сумська привітала коханого Віталія Борисюка із нікелевим весіллям (ФОТО)

Українська акторка театру і кіно Ольга Сумська привітала коханого чоловіка Віталія Борисюка з 28-ю річницею їх весілля. Яке саме весілля святкують молодята – читайте далі.