Левко Лук’яненко, Руслан Євдокименко, Юрій Горбунов народилися у видатний день для України – День Незалежності

Коли ці українці народилися, ще ніхто не відзначав День Незалежності України. Та так сталося, що свято збіглося з їхнім днем народження. То й виходить, що 24 серпня стало для них подвійним святом.

Коли ці українці народилися, ще ніхто не відзначав День Незалежності України. Та так сталося, що свято збіглося з їхнім днем народження. То й виходить, що 24 серпня стало для них подвійним святом.

Левко Лук’яненко

95 років тому на світ з’явилася людина, якій довелося пройти крізь московитські табори, але таки добитися бажаного – вирватися з-під влади сусідньої держави. Саме Левко Лук’яненко став автором Акту проголошення Незалежності України.

Левко Лук’яненко народився 24 серпня 1928 року

Народився чоловік на Чернігівщині, здобув освіту правозахисника й славу дисидента. Тодішня кремлівська влада засудила Лук’яненка до розстрілу та згодом вирок пом’якшили до 15 років ув’язнення. Щойно вийшов на волю, Левко узявся засновувати Українську Гельсінську групу, за що знову на десятиріччя загримів за ґрати. Таки дожив до омріяної незалежності країни. Не стало видатного українця у 2018 році через лейкоз.

Руслан Євдокименко

Цьогоріч 24 серпня син Софії Ротару відзначив 53-річчя. Зустрів день народження за кордоном, оскільки виїхав з України після повномасштабного вторгнення. Перша спроба покинути рідну країну виявилася для нього й сина Анатолія невдалою – їх затримали молдовські прикордонники й завернули назад.

Руслан Євдокименко народився 24 серпня 1970 року

Та згодом онук Ротару вигулькнув у Європі, і стало зрозуміло, що виїхати з татком їм таки вдалося. Софія Михайлівна привітала єдиного синочка виконанням пісні “Одна калина за вікном”.

Юрій Горбунов

Ровесник Євдокименка зустрів день народження 24 серпня теж не в кращому гуморі. Хвиля хейту не дає спокійно дихати ані самому шоумену, ані його родині. Скандал піднявся через фінансування драмеді “смт Інгулець”. Українці повважали, що 33 мільйони гривень краще витратити на дрони, ніж на сумнівну комедію, тому виник гучний скандал.

Юрій Горбунов народився 24 серпня 1970 року

Від грошей Горбунову довелося відмовитися і довго виправдовуватися, що виграв конкурс абсолютно чесно, і що в цілому західними партнерами профінансовано українських кіноробіт аж на 400 тис.грн. Та чомусь усі побачили лише цей 24-серійний проєкт.

Нові статті

Схожі статті

Катя Осадча показала себе на початку кар’єри і здивувала виглядом у 22 роки: у вишиванці і з довгим волоссям

40-річна Катя Осадча давно будує кар'єру телеведучої. Переглянувши власні архіви, дружина Юрія Горбунова натрапила на світлини, що дотичні до "Євробачення" 18-річної давнини.

З макіяжем і манікюром: 94-річна Ліна Костенко стала почесною громадянкою Києва і показала свою квартиру

94-річній поетесі Ліні Костенко присвоїли звання почесної громадянки Киϵва. Знаменитість прийняла нагороду у себе вдома. Хто завітав в гості до пані Ліни і хто вручив нагороду - читайте далі.

Як виглядає єдиний син Ольги Фреймут, батьком якого став відомий продюсер: його звуть Валерій Володимирович

Телеведуча Ольга Фреймут, яка зараз мешкаϵ у Лондоні — показала, як виглядаϵ її ϵдиний син Валерій від генерального продюсера "Нового каналу". "Один Факт" покаже його фото нижче.

Колишня Пономарьова Мозгова різко висловилася про “Євробачення 2024”: “Дійство, яке не можу коментувати”

Олена Мозгова належить до тих продюсерів, що за словом у кишеню не лізуть. Жінка відома своїми гострими висловлюваннями. От і щодо "Євробачення 2024" дала дуже різкий коментар.