В якій країні українські біженці можуть залишитися назавжди: як отримати статус постійного резидента

Біженці з України отримують шанс на стабільне майбутнє в гостинній країні з можливістю постійного проживання. Як встигнути подати документи та отримати статус постійного резидента?

Біженцям з України, які приїжджали у Нову Зеландію видавали візу строком на один рік. З огляду на те, що конфлікт невідомо коли закінчиться, новозеландська влада вирішила надати дозвіл на постійне проживання прибулим українцям.
Спочатку візи були подовжені на рік, потім ратифіковано положення проте, що ті українці, які встигли отримати такий документ до 15 березня 2024 року, будуть мати можливість залишитись в країні на постійній основі. Наразі в країні перебуває 340 таких осіб.

Уряд Нової Зеландії спростив процес отримання статусу постійного резидента
Уряд Нової Зеландії спростив процес отримання статусу постійного резидента

Щоб отримати такий дозвіл на постійне резиденство, необхідно буде представити довідку про стан здоров’я з медичного закладу, пройти додаткову ідентифікацію та перевірку доброчесності. Також одна з обов’язкових умов – сплата додаткового збору, це 1200 новозеландських доларів (еквівалент 708 доларів США).
Новозеландський уряд надав такі дані, що на цей момент загалом видано вже 1510 віз українцям. З врахуванням тривалості конфлікту, національні уряди країн Євросоюзу також переглядають програми підтримки українських біженців, у тому числі витрати та видатки на підтримку цих осіб, зокрема у Чехії.
“Багато з тих, хто шукав тут притулку, ніколи не мали наміру залишатися на довго в Новій Зеландії. Але у зв’язку з тривалою війною, ми вважаємо це гуманітарним зобов’язанням забезпечити їм стабільність”, – поділився Ендрю Літтл, міністр імміграції Нової Зеландії.

 

Нова Зеландія пропонує українцям постійне проживання
Нова Зеландія пропонує українцям постійне проживання

Посвідка на проживання дарує українським мігрантам законну можливість проживати в Новій Зеландії та користуватися більшістю прав, які доступні громадянам цієї країни.Влада країни прийняла рішення скасувати обов’язковий тест з англійської мови та відмінити потребу у “спонсорі”, готовому забезпечити житло мігрантам.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?