Черги через новини про мобілізацію: українці в Польщі утворили натовпи в офісах з виготовлення документів

Українські чоловіки за кордоном панікують після новин про можливі зміни в законі. Якщо він буде прийнятий, закордонний чи український паспорт вийде отримати лише за наявності певних документів.

Голосування за законопроєкт про зміни в мобілізаційному процесі, який змусить пред’являти військово-облікові документи для отримання українського чи закордонного паспорта, відбудеться аж 10 січня. Проте українці за кордоном (в більшості саме чоловіки) вже “штурмують” офіси компаній, що пред’являють “паспортні” послуги.

Українські чоловіки створили велику чергу за документами у Вроцлаві та інших містах Європи

Всього до обіду у одному з торгівельних центрів Вроцлава утворилася черга з 900 українських чоловіків призовного віку, що прийшли вирішити “паспортні питання”, панікуючи через новини про зміни в мобілізаційному законі.

Українці поспішають отримати нові документи, побоюючись, що після прийнятих змін у них виникнуть проблеми. Вже “спливала” інформація про те, що чоловіки за кордоном, що не стоять на обліку, матимуть деякі проблеми – вони не зможуть отримати консульскі послуги (замінити прострочений паспорт чи зробити довіреності на суди в Україну для різноманітних операцій щодо купівлі, продажу, передачі, дарування майна тощо).

Зміни в мобілізаційному законі

У цьому законопроєкті, що буде розглянутий 10 січня, зазначено, що чоловіки призовного віку (від 18 до 60 років) зможуть отримати послуги заміни чи виготовлення паспортів (як закордонних, так і внутрішніх), лише після пред’явлення військово-облікових документів. Це було зроблено задля забезпечення держави більш точною та повною інформацією про військовий облік як в україні, так і за її межами. Невідомо, чи це допоможе боротися з “ухилянтами”, чи просто існуватиме задля посилення контролю над громадянами, яких із різних причин “рознесло” по світу.

А що про це думаєте ви?

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?