Просила забрати її в інтернат і працювала з 4 років: Нелегка біографія Ніни Матвієнко від самого дитинства

Тяжка історія неймовірно талановитої Тоні Матвієнко, яка дійсно вражає: Як українська співачка змінила своє нелегке життя у злиднях та отримала титул Героя України?

8 жовтня 2023 року всіх шанувальників української культури, музики та співу, шокувала жахлива звістка про смерть Ніни Матвієнко. Ця неймовірна жінка впродовж життя поповнювала українську спадщину своїм талантом, вона назавжди залишиться в історії своєї батьківщини.

Як розпочався шлях Ніни Матвієнко?

Народилася співачка у селі Неділище, що на Житомирщині. Дівчинка мала молодших братів і сестер за якими доглядала, а сама ж була пʼятою дитиною. Ще зовсім маленька Ніна з чотирьох років почала плідно працювати, адже без роботи у родині було тяжко. Загалом, мати з батьком мали 11 дітей і кожен заробляв гроші, або ж знаходив собі якусь роботу. Тато Ніни був досить жорстоким, він не терпів коли до нього не дослухались та міг навіть підняти руку на своїх дітей, крім того, мав досить шкідливу звичку пиячити, що дуже лякало всю родину.

Натомість дівчина була досить близька з матірʼю від якої успадкувала чарівний голос і сама Ніна і її донечка, яку вона назвала на честь своєї мами.

Попри тісні відносини із матірʼю, Ніна все ж була дуже одинокою. Коли їй ставало зовсім погано, юна співачка проводила час на цвинтарі, не тільки щоб відпочити та побути на самоті, а й щоб наспіватись, адже це вона любила найбільше. Вдома, де весь час панував галас, місця для співу не було.

У 11 років Ніна потрапила в інтернат в сусідньому селищі та почала грати там у драматичному гуртку і нарешті почала співати на сцені. В майбутньому дівчина не розраховувала стати співачкою, через своє життя у бідності, але на щастя, сталося як сталося.

Нелегка біографія Ніни Матвієнко від самого дитинства
Нелегка біографія Ніни Матвієнко від самого дитинства

Були ще гірші моменти у житті Ніни. Вона фантазувала і багато мріяла, але не хотіла жити в цьому світі — хотіла в інший. Тут їй було тісно і вона не знала що з нею відбувається. Коли вона підросла, зрозуміла, що в неї були видіння з минулого життя.

Одного разу вона підслухала розмову матері та бабусі про якогось князя, вони дуже зажурилися, адже через пожежу, приблизно у 1949 р. згоріли ймовірні папери, про те що їх родина була князівського роду. Коли Ніна запитала маму про це, та відразу закричала й закрила їй рота, адже всі дуже боялись репресій. Так і закінчилась ця історія, навіть не почавшись.

Завдяки інтернату і драматичному гуртку в якому вона могла співати, Ніна точно зрозуміла, що впевнено буде йти до мети стати артисткою. У 1966 р. юна вокалістка переїжджає до Києва в студію українського хору імені Г. Верьовки. Невдовзі учениця закінчила вокальну студію та стала солісткою. Це призвело до її професійного зростання та формування її як співачки.

Вже у 1979 р. Ніна Матвієнко стала Заслуженою артисткою України, у 1985 р. – Народною артисткою України. У 1988 р. їй присвоїли національну премію імені Тараса Шевченка й у 2006-му Ніна одержала найпочесніше звання — Герой України.

Її шлях, також повторює її донечка Антоніна, яка нині теж є відомою українською співачкою. на щастя Тоня зростала у любові та ласці матер і не знає, що таке жити у злиднях.

Нелегка біографія Ніни Матвієнко від самого дитинства
Нелегка біографія Ніни Матвієнко від самого дитинства

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.